CV del 2

Har tagit lite bilder på gamla projekt.

Här är Uggletröjan, den är stickad i Rowan Cocoon Kiwi-färg. Och här finns mönstret






Här är en sjal jag stickade i DROPS Vienna. Den här sjalen har jag fått göra åt andra också, och det är lite trist, för den är så tråkig att sticka. Dessutom vill jag sällan sticka om projekt, när jag gjort dem en gång är jag rätt färdig med det... Här är mönstret





Här är en mössa som är stickad i DROPS Cotton Viscose, och mönstret är också tagit från Garnstudio. Gillar den jättemycket. Färgen passar nästan allt i min garderob. Här är mönstret




Min sjal med ärmar från Stickverk av Birgitta Engardt är så otroligt fin. Den tog hur lång tid som helst att sticka, för den är över två meter lång och bara slätstickning. Men det var värt det när den blev klar, jag ÄLSKAR den!




Kommer mer bilder med gamla projekt så småningom.

Reversible knitting

Var på akademibokhandeln och utnyttjade mina födelsedagspresentkort. Det bidde en stickbok!

En helt underbar bok som handlar om stickning som ser lika bra ut på avig- och rätsidan. Det känns jättespännande! Tröjor som man kan ha både bak och fram och sånt. Det är bra nu på vintern när man alltid tar på sig kläderna i mörkret ;D Med den här tekniken kanske man slipper se ut som om man gjort det, i alla fall.





Åh! Kom just på att om man läser boken bakifrån kanske det finns hemliga, onda meddelanden! Typ Stairway to heaven... snacka om schysst bok...

Hellre ett projekt i handen än tio i skogen

Känns som om jag samlar på mig massa mönster och projekt som jag bara måste sticka. Får snart lägga till kriteriet: innan jag dör. För jag förstår inte hur jag annars kommer hinna sticka allt jag vill. Idag har jag haft en riktig maratonstickning. Det är jobbigt för tummarna, men det lönar sig: är klar med andra vanten nu, bara tummen kvar. Den blir mycket bättre än den förra, kontrasterna mellan färgerna är mycket starkare, så man ser faktiskt mönstret. Ser fortfarande med rädsla på den nära förestående blockningen av dessa, för tillfället, pyttesmå vantar. Kan inte riktigt förstå att det står medium som storlek i mönstret :S

Jaja.. Så här ser de ut just nu iaf. Funderar på att skita i tummen och låta de vara perfekta liftarhandskar istället ;)





Mer än halvvägs!

Har stickat klart den första vanten och är nu inne på den andra. Spännande att se hur olika de blir i färgen.

Har fortfarande grym ångest över blockandet. Är rädd för att de alltid kommer se så här buckliga och fula ut, men så har jag ju aldrig blockat förut, haha. Kanske något man ska skämmas över. Eller så har jag stickat så fint att jag inte behövt ;D

Har lust att göra en snygg sjal av det lingarn som jag köpte men som det aldrig blivit något av. Det är så vackert att jag inte vill låta det gå till spillo. Däremot känns det lite strävt för att göra en sjal kanske. Får se vad det blir till slut.





Sticktorka

Jag är förtvivlad! Har inte kunnat sticka på en vecka. Det har bara varit rep, skola, jobb. Imorgon ska jag sticka klart tummen på vanten. Jag ska TA mig tid till att sticka, inte bara vänta på att FÅ tid.


 
                                                                 

      


                                                             


Tummen rätt i mun

Nu är första vanten klar minus tummen. Den är väldigt liten, fast så har jag rätt stora händer också. Får blocka den rätt. Ska klippa lite kartongbitar till en bra storlek, så de blir ännu vackrare, mina vantar.


Citron?

Kan någon förklara för mig vad som är så speciellt med den där jäkla citronsjalen? Så snygg är den väl inte? Inte på i alla fall, tycker jag. Är den rolig att sticka eller?




Hemmastickning....


Är så trött på stickningar jag bara kan jobba på hemma. Smaragdivantarna är en av dessa, tyvärr. Eftersom det är två nystan kan jag inte sitta på bussen och sticka, vilket annars brukar göra att stickningarna bara flyger iväg.
I vilket fall är jag snart klar med ökningarna för tummen. Det går framåt, men långsamt.
Är orolig att den kommer buckla sig för att jag drar åt trådarna för hårt. Men det känns inte som att jag drar särskilt hårt, ändå. Får väl blocka ordentligt så borde det väl lösa sig.





Vantfrossa

Innan jag ens är klar med den första av mina Smaragdi Mittens har jag köpt garn till mina nästa vantar, Endpaper Mitts. De är i och för sig fingerlösa, fast med tumme. Jag älskar färgkombinationen mörkröd och senapsgul. Tror de kommer passa mig som handen i handsken *cymbalslag*




Här är de vackra färgerna jag ska sticka i. Har velat sticka i Alpaca länge, men inte hittat något som passar. Det är så mjukt och härligt! Vill bara känna det mot min kind jämt. Kanske ska man göra en halskrage i det? Hm.... Nytt projekt, månntro?

Sagrantinosjalen klar

Här är bilder på min sjal som ÄNTLIGEN är klar! Jag började i september med den och blev klar i torsdags.
Trodde aldrig jag skulle lyckas. Nu är det bara det roliga kvar, fästa trådar och blocka...woho...

Har fått förfrågningar att göra en till en kollega. Jag har inte sagt ja en. Det är typiskt att jag alltid får göra sjalar som jag tyckt varit jättejobbiga att göra som beställningsstickning. Undrar om hon är villig att vänta ett halvår på en sjal ;) Den har i och för sig varit värd att vänta på.


CV

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från gamla stickprojekt jag haft. Det kommer mer när jag orkar fota lite gamla grejer :)



En halsduk jag stickade till min syster. Garnet är Eskimo från Garnstudio och jag tror...15 mm stickor. Enkelt hålmönster med ihoptagningar.



Muddar jag gjorde åt min vän. Mönstret är från Stickverk av Birgitta Engardt. Jobbigt att sticka muddar på vanliga stickor, tyckte jag. Men jag antar att det är för att jag hatar att sy ihop ;D Detta var första gången jag stickade flätor.







Vinterns första vantar

Är klar med min Sagrantinosjal (fast oblockad). Köpte ett till Noro Kureyon Sock garn i samma färger och gör Smagradi Mittens av Liisa Lallukka också.

Köpte trästickor för en gångs skull, men är lite orolig att de ska brytas av. Det känns som att sticka med plockepinn. Blev ännu mer misstänksam när jag märkte att jag fick 6 stickor istället för 5. Men med min (o)vana att tappa bort strumpstickor så är det nog bara bra.

Det var längesen jag stickade med två färger, och det märks. Det trasslar och trasslar, även om jag lagt garnet i olika burkar som jag märkt med A och B så jag ska hålla koll på dem. Båda ligger i den vackra gamla korgen min mormor gett mig :)

Här börjar ribbstickning med två garner.

Här börjar ribbstickningen med två trådar.

RSS 2.0